1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kippenragout

Kippenragout

  • Nederlands, Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2000

Ingrediënten


1 soepkip of 2a3 kippenpoten.
4 kippenbouillonblokken
1/2 pakje boter
ong.6 el bloem
350 gr.rundergehakt
kerry, peper, maggi


Verder heb je nodig


Zeef


Ragout op grootmoeders manier.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De kip koken in 2 liter water met de bouillonblokken.Als de kip gaar is de kip pluizen en de bouillon zeven.
De boter in een grote pan laten smelten (niet bruin laten worden).De bloem erbij doen. Als de bloem is opgenomen, de bouillon er beetje bij beetje bij doen, totdat er een gladde massa ontstaat.Bouillon die over is bewaren voor het geval de ragout te dik wordt.
Het gehakt klaarmaken zoals je dat gewend bent.Kleine balletjes draaien en apart even koken.
De kipstukjes door de ragout doen en als laatste de gehaktballetjes. Op smaak maken met kerry, maggi, peper en evt zout.

Serveertip

Lekker in pasteibakjes of met rijst en doperwten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joufie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joufie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top