
Vier grote aardappels, een rode paprika, zout en enkele takjes bieslook, 50 gram thee-worst, 2 eetlepels slagroom, 0,5 los geklopt ei en peper.
Het kan ook met vulling naar eigen wens.
Verwarm de oven voor tot 200 graden
Borstel de aardappels schoon onder koud stromend water. Dep ze droog en verpakt ze losjes in aluminiumfolie.
Pof de aardappels in circa 45 minuten gaar in de oven.
Maak intussen de vulling: snijd de paprika en kleine blokjes en blancheer deze even in kokend water met wat zout.
Knip de bieslook fijn. Vermeng de theeworst met paprika blokjes, slagroom, bieslook en los geklopt ei.
Haalde aardappels uit de oven en snijd over langs een flink kapje er van af. Hol kapjes en aardappels uit met een lepeltje en prak een kwart van het aardappelkruim door de vulling. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de aardappels ermee. Zet de aardappels in een Ovenschaal terug in de oven tot de randjes lichtbruin zijn.
Floriaan_MG 17-06-2015
Floriaan Mathysen Gerst; werkelijk heerlijk! dank je wel voor t idee. Grt Floriaan Mathysen gerst
zizypha 16-11-2014
Zoete aardappelen ziijn over het algemeen minder stevig/sneller gaar. Iets om in je achterhoofd te houden en ik zou niet dezelfde vulling gebruiken.
Google kan wel helpen hoor met een recept voor gevulde zoete aardappels.
riavanbeek1 16-11-2014
kun je dit ook met zoete aardappels (sweet potato's) maken?