1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto

Risotto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-09-2000

Ingrediënten 4 personen


1 klein uitje, 1 teentje verse knoflook, 1 blaadje basilicum, 2 eetlepels olijfolie,400 gr. basmati rijst, 50 ml witte wijn,750 ml gevogelte bouillon, parmezaanse kaas naar smaak


Verder heb je nodig


1 hoge pan, knoflookpers


Een heerlijk Italiaans recept!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snij de ui in kleine stukjes

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de hoge pan en smoor de ui en de knoflook. Voeg de ongewassen rijst toe en roer goed tot alle korrels goed vet en goudkleurig zijn. Giet de witte wijn erover. Voeg een scheutje hete bouillon toe wanneer de wijn verdampt is. Laat de rijst vervolgens al roerend op halfhoog vuur koken tot al het vocht is opgenomen en voeg dan de weer wat bouillon toe. Blijf steeds scheutjes bouillon toevoegen tot de rijstkorrels van binnen gaar zijn (na circa 20 minuten). Zorg er voor dat het geheel wel smeu?g blijft. Maak de risotto af met parmezaanse kaas naar smaak, eventueel nog wat bouillon en zout en peper naar smaak.

Serveertip

Lekker bij ossobuco!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindaversteege


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindaversteege
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top