Kerstmenu 2 (tussengerecht)

  • Scandinavisch, Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-09-2000

Veloute aux morilles. Licht gebonden soep met morieljes

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
12 gram gedroogde morieljes. Zelfgetrokken en ontvette kippenbouillon. 35 gram boter; 30 gram bloem; 2 eierdooiers; 5 eetlepels slagroom; 1 eetlepel fijn gehakte verse koriander of peterselie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spoel gedroogde paddestoelen enkele malen zeer zorgvuldig af in ruim koud water. Leg de morieljes in een kom en schenk 2 1/2 dl lauwwarm water erbij. Laat de paddestoelen er tenminste 20 minuten in weken. Zeef het weekvocht door een (kaas) doek. Snij de geweekte morieljes in smalle reepjes en verwijder de hard gebleven delen. Breng het weekvocht aan de kook. Laat de morieljes er in 20 minuten zachtjes gaar trekken. Smelt de boter en roer de (gezeefde) bloem erdoor. Blijf zo lang roeren tot een volkomen gladde massa is verkregen. Schenk de bouillon er, langzaam, onder voordurend roeren, bij. Blijf zolang roeren tot een licht gebonden soep is verkregen. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Zeef de soep en voeg morieljes en het kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Geef er kleine broodjes of soepstengels bij.
U kunt bij de soep eventueel een glaasje sherry, bij voorkeur een glaasje Manzanila, schenken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten