Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Surinaamse Pindasoep

Surinaamse Pindasoep

Door: schmoopie

  • Surinaams, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2000

Ingrediënten 4 personen


1 prei, 2 grote aardappelen, 20 gr. boter, 1 'Madame Jeanette'-peper, 1 pot kippebouillon met vlees, 6-8 eetlepels pindakaas, 2 eetl. ketjap manis, zout, peper, 1 hardgekookt ei, 2 eetl. fijngehakt bladselderij.


Verder heb je nodig


Normaal: pan, mes, etc.


Een hele lekkere, pittige buitenlandse soep. Voor iedereen die ook eens 'iets anders' wil proberen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de groenten schoon, snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in smalle ringen en de aardappelen in kleine blokjes. Snijd eventueel de peper klein, nadat deze van zijn zaadjes is ontdaan (als men de peper in zijn geheel laat meetrekken, wordt de soep minder pittig).

Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin de preiringen en aardappelblokjes ca. 2 min. Roer af en toe.
Voeg het hele of kleingesneden pepertje toe, schenk de bouillon en ca. 8 dl. water erbij. Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep zachtjes ca 20 min. koken
Snijd intussen de stukjes kip (van de bouillon) in kleine stukjes en roer ze vervolgens door de soep. Roer de pindakaas en de ketjap erdoor en breng op smaak met zout, peper en evt. nog wat sambal. Laat de soep door en door warm worden.
Hak het gekookte ei in stukjes, verwijder evt. het hele pepertje en garneer de soep met met het ei en de bladselderij.

Serveertip

Men kan het ei vervangen door 1 in plakjes gesneden banaan.
Samen met de pindakaas kan men er 1 pakje santen doorheen roeren.

Deze soep is heerlijk als voorafje bij een pittige rijstmaaltijd. Ook goed als maaltijdsoep, maar dan samen met indisch brood.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schmoopie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top