Baba Ghanush

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-09-2000

De naam van het gerecht betekent lachende pater.
Samen met Hummus is het de nationale Palestijnse snack.


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Prik de aubergine op een viertal plaatsen met een vork.Hou de aubergine aan een vork boven een open gasvlam. Laat langs alle kanten de pel schroeien.Als die begint te kraken is de augergine gaar.Laat afkoelen.Schil en pureer de aubergine in een mixer.Voeg er het citroensap, de tahina, het water en de knoflook aantoe.Mix nog eens tot je een romig purree krijgt, net als bij hummus.Doe de purree in een bord, giet er de olijf olie over en bestrooi met de gesnipperde ui en de peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

iggy1 avatar
iggy1 15-06-2009

Mmmm,lekker!

estherv2000 avatar
estherv2000 23-05-2001

Super de super lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten