American Pancakes
- Amerikaans, Ontbijt
- 20-30 min.
Van die lekkere dikke luchtige pannekoeken die je in Amerika kan krijgen als ontbijt.
Lekker om in het weekend te maken.
Ingrediënten 1 persoon
1 kopje (cup) ZelfRijzend Bakmeel1 kopje (cup) Melk (karnemelk is een leuke variatie)
1 ei
1 mespuntje zout
2 eetlepels gesmolten boter(magnetron)
2 eetlepels Bakpoeder
suiker (naar smaak)
Benodigdheden
(2) niet te dure kleine pannetjes (rond de 10 CM in diameter)Voorbereiding
Doe het ZelfRijzend Bakmeel, het zout, het bakpoeder en de suiker in een beslag kom en meng het met een garde goed door elkaar, zodat het straks goed kan rijzen.
Doe de Melk het ei en de boter erbij (het begint nu al te borrelen)en meng het geheel goed door elkaar, doe dit kort en snel, het maakt niet uit of er nog kleine klontjes
in zitten (want daar merk je toch niets van)
Gebruik geen mixer want dan wordt het beslag niet meer dik!
Je houdt nu een dik beslag over.
Bereidingswijze
Zet het(de) pannetje(s) op een heel laag vuur, doe redelijk veel in de pan maar pas op
ze rijzen ook nog een beetje in de pan.
Je moet dit recept een paar keer geprobeers hebben vorrdat je goed weet hoeveel er precies in de pan moet!
De Pancakes zijn erg dik en moeten tijd krijgen om gaar te worden, maak je geen zorgen als je bang bent dat ze niet stollen,
maar gebruik wel een spatel bij het omdraaien.
Laat de pancakes nu rustig gaar worden
Serveertip
met een klont boter en veel Maple syrup (Log Cabin Syrup)dit is amerikaans stroop en hij heeft echt smaak, helaas moeilijk verkrijgbaar.