Biscuitdeeg

  • Banket
  • 10-20 min.

biscuitdeeg voor een slagroomtaart

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
4 eieren
150 gram suiker
120 gram patentbloem (gezeefd)
40 gram maizena
2 gram zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm van 20cm doorsnede
Oven.

Voorbereiding

Vet de springvorm in. Bestrooi de springvorm met bloem en klop de overtollige bloem eruit. Oven voorverwarmen op 160 graden.

Bereidingswijze

Klop in een kom (die in lauw water staat) de eieren met de suiker net zolang tot de massa als een lint van de klopper loopt.
Roer de bloem, de maizena en het zout door elkaar en zeef een gedeelte hiervan bij de geklopte eieren.
Schep alles voorzichtig door elkaar.
Ga zo door tot alle bloem met maizena door de geklopte eieren is geschept.
Vul de springvorm met het deeg en zet de vorm in een verwarmde oven onderin en bak de taart gaar en lichtbruin in 30 a 40 minuten. De eerste 15 minuten de oven niet openen.
Kijk of de taart loslaat van de zijkant.
Laat de taart in de geopende oven 5 minuten afkoelen.
Haal de rand van de springvorm af.
Keer de taart op een taartrooster, haal de bodem eraf en laat de taart verder afkoelen.

Serveertip

Dit is alleen een basis recept voor de slagroomtaart. Verder kun je hem afmaken naar eigen fantasie.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten