Biscuitdeeg
- Banket
- 10-20 min.
biscuitdeeg voor een slagroomtaart
Ingrediënten 10 personen
4 eieren150 gram suiker
120 gram patentbloem (gezeefd)
40 gram maizena
2 gram zout
Benodigdheden
springvorm van 20cm doorsnedeOven.
Voorbereiding
Vet de springvorm in. Bestrooi de springvorm met bloem en klop de overtollige bloem eruit. Oven voorverwarmen op 160 graden.
Bereidingswijze
Klop in een kom (die in lauw water staat) de eieren met de suiker net zolang tot de massa als een lint van de klopper loopt.
Roer de bloem, de maizena en het zout door elkaar en zeef een gedeelte hiervan bij de geklopte eieren.
Schep alles voorzichtig door elkaar.
Ga zo door tot alle bloem met maizena door de geklopte eieren is geschept.
Vul de springvorm met het deeg en zet de vorm in een verwarmde oven onderin en bak de taart gaar en lichtbruin in 30 a 40 minuten. De eerste 15 minuten de oven niet openen.
Kijk of de taart loslaat van de zijkant.
Laat de taart in de geopende oven 5 minuten afkoelen.
Haal de rand van de springvorm af.
Keer de taart op een taartrooster, haal de bodem eraf en laat de taart verder afkoelen.
Serveertip
Dit is alleen een basis recept voor de slagroomtaart. Verder kun je hem afmaken naar eigen fantasie.