Knoflook-Komkommersaus

  • Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-09-2000

een beetje taziki-saus, maar dan anders.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 komkommer, 3 teentjes knoflook, 1 rode peper, geraspte gemberwortel, 1 dl zure room, 1 dl Bulgaarse yoghurt.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
knoflookpers, rasp.

Voorbereiding

Geraspte komkommer 1 uur in de koelkast zetten met 1 tl zout erdoor.
Vocht voor bereiding uitlaten lekken.


Bereidingswijze

Meng de uitgelekte komkommer met de geperste knoflook, kleingesnede rode peper,halve theelepel geraspte gemberwortel.
Roer dit door de Bulgaarse Yoghurt en de zure room.
Maak het geheel af met een beetje peper als de rode peper niet voldoet.

Serveertip

Lekker bij lamsvlees.
Heel apart bij Griekse vlees gerechten of gewone gehaktballetjes.

Laatste reacties

diane_kookt avatar
diane_kookt 26-09-2000

erg lekker! alleen de gemberwortel is enigszins overheersend, moet je van houden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten