1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Cappuccino
  5. Cappuccino Van Waterkers En Doperwten

Cappuccino Van Waterkers En Doperwten

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2000

Ingrediënten 4 personen


3 gedroogde paddestoelen - 15 gram boter of margarine - 3 sjalotten - 1 teentje knoflook - 50 gram pancetta - 250 gram diepvries doperwten - 1 aardappel in kleine blokjes - blaadjes van twee bosjes waterkers - 7 dl. Kippenbouillon - 5 muntblaadjes - 1 dl creme fraiche - 20 gram zoute boter.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en bak daarin de gehakte sjalotjes en knoflook glazig. Bak de pancetta in een droge koekenpan in ongeveer 5 minuten krokant. Doe de pancetta bij de sjalotjes, voeg de doperwten, aardappelblokjes en waterkers toe en bak dit ongeveer 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep op een zacht vuur ongeveer 15 minuten koken. Voeg na ongeveer 15 minuten de muntblaadje toe. Pureer de soep. Schenk de soep in 4 kommen. Klop de creme fraiche met de gezouten boter tot een schuimige mousse. Lepel de mousse over de soep (als een echte cappuccino) en bestrooi de soep met paddestoelenkruimels.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top