1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Curry
  5. Curry van Rundvlees, Aardappelen

Curry van Rundvlees, Aardappelen

Door: meatteam

  • Indiaas, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2000

Ingrediënten 7 personen


2 el ghee of olie, 1 tl bruin mosterzaad, 1/2 tl fenegriekzaadjes, 5 teentjes knoflook, 1 el geraspte gemberwortel, 2 uien(fijngesneden), 1 1/2 tl geelwortelpoeder, 1/2 tl gemalen komijnzaadjes, 1-2 tl chilipoeder, 2-3 tl zout, 2 tl tamarindepasta, 3 tl garam masala, /- 1 1/2 kg runderstooflappen(in blokjes), /- 1 1/2 kg aardappelen(geschild, in stukken), 2 dl dunne kokosmelk, 2-3 el fijngesneden verse koriander.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de ghee en verwarm hierin de mosterdzaadjes tot ze gaan 'springen'. Voeg daarna de fenegriek, knoflook en gemberwortel toe en bak dit 2-3 min. mee. Voeg ui, geelwortel, komijn, chilipoeder, zout, tamarindepasta en garam masala toe en schep alles goed om. Roer het vlees erdoorheen en bak dit al omscheppend even mee. Schenk er 7 1/2 dl heet water bij, dek de pan af en laat het vlees op zacht vuur /- 2 uur stoven. Als tijdens het stoven te veel vocht verdampt, voeg dan wat extra water toe. Voeg na 2 uur aardappelen en kokosmelk toe en laat het gerecht nog /- 30 min. sudderen tot het vlees en de aardappelen gaar zijn. Strooi de korianderblaadjes erover.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top