Scrambled eggs (roerei)

  • Engels, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Scrambled eggs (roerei)

    Scrambled eggs (roerei)

    Scrambled eggs (roerei)

Niemand maakt een roerei zo lekker als de Engelsen dat doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
25 g boter, 4 eieren, 4 el melk of room, zout, peper, (in kleine blokjes gesneden tomaat), (fijngehakte bieslook), (geraspte kaas)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 257,16 kcal
Koolhydraten 2,63 g
Eiwitten 14,98 g
Vetten 20,65 g

Bereidingswijze

Smelt de helft van de boter zachtjes in een steelpannetje. Klop de eieren los (niet te lang klutsen) met de melk of room. Zout en peper naar smaak en eventueel de fijngesneden tomaat toevoegen. Schenk de eieren bij de net gesmolten boter en roer voortdurend, zodat het ei niet aan de panwand blijft kleven. Neem de pan van het vuur als de eieren nog "lobbig" zijn en glanzend. Roer de rest van de boter en evt. wat bieslook erdoor. Als u geraspte kaas door het geklutste ei mengt, wordt het iets pittiger van smaak.

Een heel makkelijk alternatief is: alle ingrediënten mengen, met de boter in blokjes. Dit in een magnetronbakje doen, en op de hoogste stand in de magnetron. Elke 20 seconden eruit halen en doorroeren met een vork. Zodra er stolsels ontstaan elke 10 seconden eruit halen en doorroeren/-prakken. Neem het bakje uit de magnetron (net als in de `gewone` methode) als de eieren nog "lobbig" zijn en glanzend. Heerlijk en makkelijk.

Serveertip

Lekker met geroosterd brood, of heel luxe: met reepjes gerookte zalm (de tomaat en ei dan weglaten!) en reepjes geroosterd brood. Dat laatste is zo lekker, daar moet je eigenlijk champagne bij drinken...

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mimi_h avatar

Doorsturen

Home Recepten