1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Lemon curd
  5. lemon curd (citroenjam)

lemon curd (citroenjam)

Door: mimi_h

  • Engels, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-09-2000

Ingrediënten


100 g boter, 4 grote citroenen, 4 eieren, 450 g suiker.



Engelse citroenpasta, heerlijk op warm geroosterd brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was enkele jampotjes in heet sodawater, spoel ze goed na en laat ze omgekeerd op een schone theedoek uitlekken. Een andere mogelijkheid is om de schone jampotjes plm. 10 minuten in een grote pan kokend water te steriliseren en ze vervolgens op de theedoek te laten uitlekken.

Bereidingswijze

Boen de citroenen onder stromend water goed schoon en droog ze af. Rasp de schil en pers de citroenen uit.
Laat de boter au-bain-marie smelten en voeg de citroenrasp en het sap toe. Meng de geklutste eieren en de suiker erdoor en blijf alles roeren totdat de suiker is opgelost. Blijf de massa al roerend verhitten, totdat de saus een dikkere jam begint te worden. Giet de hete jam in de schone jampotjes en sluit deze direct af. Bewaar de lemon curd in de koelkast en gebruik deze binnen een maand.

Serveertip

Op een boterhammetje of geroosterd brood. Ook heerlijk voor het maken van lemon-merinque pie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mimi_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top