Chinees Varkensvlees Met Spercieboontjes

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Voedingswaarde per portie: 219Kcal, 10gram vet totaal, waarvan 4 gram verzadigd vet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
350gr hamlappen, 500gr sperziebonen,
2eetl zonnebloemolie, 2eetl sojasaus,
2eetl medium droge sherry, 2theel suiker,
4eetl kippenbouillon (blokje), zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in reepjes, maak de sperziebonen of haricots verts schoon, haal de sperziebonen zo nodig af en breek ze door midden. Kook de boontjes gedurende 10 min voor en spoel ze daarna met koud water af. Maak de olie heet in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees. Begint het vlees kleur te krijgen, doe er dan de sojasaus, de sherry en de suiker bij. Schep nog even om en haal het vlees uit de pan. Roerbak vervolgens de boontjes in twee eetlepels olie en doe er zout bij. Beginnen de boontjes gaar te worden, voeg dan de kippenbouillon toe en laat het geheel 2 minuutjes koken. Doe nu het vlees er weer bij en laat het geheel nog even op tempratuur komen.

Serveertip

Lekker met rijst, bijvoorbeeld Basmatierijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

angelaardon avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten