kipfilet met pittige pindasaus met appel
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekker pittige Hot Pot. Apart door de toevoeging van appel
Ingrediënten 4 personen
4 Kipfilets (ca 500 gr). 2 Golden Delicious. 2 teentjes Knoflook. Gezoute Pinda's. 1 Rode Peper. 2 eetl Pindakaas. Geraspte schil en sap van 1/2 limoen. 1 eetl Rietsuiker. 2 dl Water. Slankroom. 1 Kipbouillon tablet. Boter. Zout. Piri Piri Kruiden. Ketjap Manis.Benodigdheden
Ruime PanVoorbereiding
Snij de kipfilets in reepjes. Verwijder het klokkehuis uit de appels en snij appels in reepjes. Pel en snij de knoflook fijn. Hak de pinda's grof. Verwijder de zaadjes uit de peper en snij in stukjes.
Bereidingswijze
Smelt de boter en bak hierin kort de peper met de kipfilets. Voeg de pinda's, pindakaas, lime, suiker, water en bouillonblokje toe. Laat lekker pruttelen. Breng op smaak met zout, piti piri en ketjap en voeg de appels, knoflook en room toe.
Laat nog effe pruttelen
Serveertip
Serveren met rijst en een pittig preiprutje (recept op mijn pagina)