kipfilet met pittige pindasaus met appel

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Lekker pittige Hot Pot. Apart door de toevoeging van appel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Kipfilets (ca 500 gr). 2 Golden Delicious. 2 teentjes Knoflook. Gezoute Pinda's. 1 Rode Peper. 2 eetl Pindakaas. Geraspte schil en sap van 1/2 limoen. 1 eetl Rietsuiker. 2 dl Water. Slankroom. 1 Kipbouillon tablet. Boter. Zout. Piri Piri Kruiden. Ketjap Manis.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ruime Pan

Voorbereiding

Snij de kipfilets in reepjes. Verwijder het klokkehuis uit de appels en snij appels in reepjes. Pel en snij de knoflook fijn. Hak de pinda's grof. Verwijder de zaadjes uit de peper en snij in stukjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter en bak hierin kort de peper met de kipfilets. Voeg de pinda's, pindakaas, lime, suiker, water en bouillonblokje toe. Laat lekker pruttelen. Breng op smaak met zout, piti piri en ketjap en voeg de appels, knoflook en room toe.
Laat nog effe pruttelen

Serveertip

Serveren met rijst en een pittig preiprutje (recept op mijn pagina)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

heresannie_too avatar
heresannie_too

Doorsturen

Home Recepten