warme kersensaus

  • Nederlands, Nagerecht
  • 0-10 min.

Lekker over bijv. ijs!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 potje kersen (ontpit), 1 uitgeperste sinaasappel, kruidnagelpoeder, suiker, ruim 1 el maizena
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leng de maizena aan met een deel van de sinaasappelsap. Breng de kersen met de kersensap aan de kook. Meng de kruidnagelpoeder en suiker naar smaak erdoor. Voeg de rest van de sinaasappelsap toe. HAAL NU EERST DE SAUS VAN HET VUUR AF! Roer de ma?zena door de saus terwijl deze niet op het vuur staat. Daarna terugzetten en al roerend op een laag pitje laten doorpruttelen tot een gebonden saus.

Serveertip

Met ijs een heerlijke combinatie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mimi_h avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten