Mosselsoep

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Mosselsoep, een echt zeeuws gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien. 500 gram aardappelen. 50 gram ontbijtspek. 2 eetlepels olie. 6 dl visbouillon of groentebouillon van tablet.2 dl witte wijn of bier zout, peper. knoflookpoeder. 500 gram gekookte mosselen. 1 blikje tomatenpuree. 2 eetlepels gehakte peterselie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit de olie en bak hierin de ui, aardappelen en het spek ca. 8 minuten. Voeg de bouillon, de wijn of het bier en de tomatenpuree toe. Breng aan de kook en kook 5 minuten. Breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder. Roer de mosselen door de soep en laat ze warm worden. Niet koken (!), want dan worden de mosselen taai. Strooi de peterselie over de soep.

Serveertip

Geef de soep met stokbrood of dunne schijfjes gebakken brood. Wrijf hiervoor dunne sneetjes brood van liefst 1 dag oud,in met wat uitgeperste knoflook of knoflookpoeder. Bak de schijfjes aan beide kanten in wat boter of olie bruin. Een glas witte wijn of een glas bier is heerlijk bij de soep. Met een salade vooraf of wat vers fruit toe is deze soep een complete maaltijd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten