Shepherds Pie

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-2000

Dit is een ovenschotel die echt de moeite waard is om te proberen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
aardappelpuree,100gr. geraspte kaas,peper,1ui,125gr.champignons,300gr. rundergehakt,4eetl.tom.ketchup,2th.l.mosterd,1blik geconcentreerde champignonsoep,1blik doperwten en een ei.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Je kunt de aardappelpuree van te voren maken door ongeveer 1kg. aardappels te schillen en de aardappels te koken. daarmaak je de puree van met een scheut melk peper,zout en eventueel eenklontje boter

Bereidingswijze

Bak de ui en de champignons 2min.al roerend. voeg het gehakt toeen bak het rul. Roer de ketchup,de mosterd en de soep onverdund erdoor en laat alles 5min. pruttelen Roer de doperwten erdoor en wat peper Doe het in een ovenschaal en bedek het mengsel met de aardappel puree. Strooi de geraspte kaas eroverheen. Bak de schotel in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 40 min. gaar en lichtbruin. Het ei kun je kloppen en over de puree doen voor het de oven ingaat maar dat hoeft niet.

Laatste reacties

estherdebodt avatar
estherdebodt 16-07-2001

dit was echt zalig! Of zoals mijn moeder zou zeggen: het is of er een engeltje op mijn tong pist

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten