1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Linzenrijstpuree Op Eikenbladsla

Linzenrijstpuree Op Eikenbladsla

  • Montignac, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2000

Ingrediënten 2 personen


150 gr gare ronde zilvervliesrijst
150 gr gare rode linzen
1 eetl citroen- of limoensap
1 theel koriander
1/2 theel kruidenzout
(1 teentje knoflook)
1/2 of klein kropje eikenbladsla



Vegetarisch recept volgens de methode Montignac; uit: Vlees nog Vis. (Koolhydraatmaaltijd) 1 - 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de rijst samen met de linzen, het citrussap en de koriander, maak het mengsel op smaak af met het zout/knoflook.
Warm op laag vuur.
Was de sla, droog in een slamandje of -centrifuge en leg op een of meer bordjes.
Schep de lauwwarme puree erop en serveer direct.

Serveertip

Goed vullend middagmaal, maar ook een bijzonder voorgerecht bij een maaltijd.

Wellicht origineel om te garneren met (zelf)gekiemde linzen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top