Gestoomde Asperges Met Gerookte Zalm En Sabayon

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Heerlijk gestoomd hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1kg asperges (witte of groene), 300 gram zachtgerookte zalm in sneetjes, 4 eieren. Voor de sabayon: 4 eieren, 25cl droge witte wijn, bieslook, suiker, zout en zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Stomer

Bereidingswijze

De asperges schoonmaken en stomen tot ze gaar zijn. De eieren koken (minstens 6 minuten), verfrissen onder koud water, pellen en fijn hakken. De sabayon kloppen: dooiers, wijn, een snufje suiker, een snufje zout en zwarte peper samenbrengen in een pan met dikke bodem en op het vuur tot sabayon kloppen. De sabayon afwerken met gehakte bieslook. De asperges op de borden leggen en afdekken met zalm. De zalm bedekken met sabayon. Versieren met het fijngehakte ei.

Serveertip

Geef er aardappelsalade bij.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

stoompage avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten