1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Asperges stomen
  6. Gestoomde Asperges Met Gerookte Zalm En Sabayon

Gestoomde Asperges Met Gerookte Zalm En Sabayon

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2000

Ingrediënten 4 personen


1kg asperges (witte of groene), 300 gram zachtgerookte zalm in sneetjes, 4 eieren. Voor de sabayon: 4 eieren, 25cl droge witte wijn, bieslook, suiker, zout en zwarte peper


Verder heb je nodig


Stomer


Heerlijk gestoomd hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De asperges schoonmaken en stomen tot ze gaar zijn. De eieren koken (minstens 6 minuten), verfrissen onder koud water, pellen en fijn hakken. De sabayon kloppen: dooiers, wijn, een snufje suiker, een snufje zout en zwarte peper samenbrengen in een pan met dikke bodem en op het vuur tot sabayon kloppen. De sabayon afwerken met gehakte bieslook. De asperges op de borden leggen en afdekken met zalm. De zalm bedekken met sabayon. Versieren met het fijngehakte ei.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Geef er aardappelsalade bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stoompage


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stoompage
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top