Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Gestoomde Pie Van Rijstdeeg

Gestoomde Pie Van Rijstdeeg

Door: stoompage

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2000

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg:

250 gr bloem
25 gr rijstebloem
1 tl bakpoeder
1 dl melk
1 tl suiker
10 gr gist
1 mespuntje zout
olie

voor de vulling:

400 gr catfish, heilbot of zeewolf
1 rode paprika
4 bleekselderijstengels
1/2 ui
2 el boter
80 gr ma?s
3 tl tijm
1 tl maizena
1 tl cajun seasoning


Verder heb je nodig


Stoompan, pan.


Gestoomde Engelse pie.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het deeg:

Los de gist op in een halve dl lauw water waaraan 1 theelepel suiker is toegevoegd. Zeef de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet daar de gistoplossing in. Zeef de bakpoeder en voeg dit samen met het zout toe. Kneed daarna, terwijl u geleidelijk de melk toevoegt, alles dooreen tot een deegbal. Leg de bal in een olie bestreken kom, dek hem af met een vochtige doek of plasticfolie en laat het deeg een uur rijzen op een warme vochtige plaats. Maak ondertussen de vulling.

De vulling:

Snij de paprika, bleekselderij en ui fijn. Kook de ma?s gaar. Verhit de boter in een pan en fruit eerst even de ui, voeg er de paprika en de bleekselderij aan toe. Laat dit op zacht vuur enkele minuten meefruiten. Voeg de ma?skorrels, thijm, maizena en cajunkruiden toe. Laat die ook even meefruiten. Neem de pan van het vuur.

Bereidingswijze

Snij de vis in reepjes. Verdeel het deeg in twee gelijke porties en rol die uit in cirkels van ongeveer 25 cm. Leg de ene helft op een licht met olie ingevet bord, schik daarop de reepjes vis en bedek die met het groentemengsel. Zorg ervoor dat de vulling ongeveer anderhalve cm van de rand van het deeg onbedekt laat. Leg de tweede deegcirkel op de eerste, over de vulling heen en druk de randen van het deeg licht op elkaar. Bedek de pie met een vochtige doek en laat een klein kwartier narijzen. Stoom de pie in een stoompan in een kwartier gaar. Serveer de pie in punten.

Serveertip

Geef er frisse salade bij.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stoompage
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top