Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Artisjokken Gevuld Met Panzanella

Artisjokken Gevuld Met Panzanella

Door: stoompage

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2000

Ingrediënten 4 personen


* 4 middelgrote artisjokken
* 1/2 citroen

Voor de panzanella:
* 2 volle koppen verkruimeld witbrood
* 2 middelgrote rijpe gehakte tomaten (450 gram)
* 1 middelgroot knoflookteentje, geperst
* 1/4 kop plus 2 eetl olijfolie
* 1/4 kop rode-of witte-wijnazijn
* 2 eetl gehakte peterselie
* 1/4 theel zout
* 1/4 theel versgemalen peper


Verder heb je nodig


Stomer, keukenschaar, middelgrote schaal.


Feestelijk gestoomd voorgerecht!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de stelen van de artisjokken dichtbij de bodem af zodat ze kunnen staan. Leg de artisjokken op hun kant en snijd het bovenste derde deel eraf. Wrijf de halve citroen over de snijvlakken. Knip met een keukenschaar de scherpe punten van de resterende bladeren en zet de artisjokken in een laag omgekeerd in de stoomkorf.
Dek af en stoom tot de onderkanten zacht zijn als je er met een mesje in prikt, 35 tot 45 minuten.

Doe alle ingredienten voor de panzanella in een middelgrote schaal. Proef en maak op smaak af met zout en peper.

Fris de artisjokken in de stoomkorf onder de koude kraan op. Laat goed uitlekken. Trek de paarsachtige blaadjes los die de baard bedekken.
Schraap de baard weg met een lepeltje.
Verdeel de panzanella over de artisjokken en schep het in de holten in het midden, Schep de rest tussen de blaadjes.

Serveertip

Direkt serveren of eerst afgedekt in de koelkast af laten koelen of de volgende dag serveren.

Geef er ciabattabrood met knoflookolie bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stoompage
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top