Confit de Canard

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-09-2000

Een andere omschrijving is ingelegde eend.
Dit is een manier om in te maken anders dan wat wij gewend zijn met zuur of zout.
Nu gebeurt het met eigen vet.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen

  • 12 eendenbouten
  • 100 gram grof zeezout
  • 1 kg eendenvet

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Een dag van te voren:
Bestrooi de eendenbouten met zeezout en laat ze een nacht staan.
Spoel ze daarna grondig af en dep ze droog.

Bereidingswijze

De volgende dag:
Leg ze met het vel naar beneden in een brede pan en voeg het vet toe.
Laat ze op laag vuur 2? - 3 uur smoren (na 45 minuten moeten de bouten door het vloeibare vet bedekt zijn).
De bouten zijn gaar als er geen bloed uitkomt wanneer u erin prikt.

Serveertip

Neem de bouten uit het vet. Stop ze per vier of zes in een pot van geglazuurd aardewerk of een weckfles.
Schenk er zo veel vet over dat de bouten helemaal onder staan.
Dek de pot met cellefaan af en sluit hem goed af.
Koel en donker bewaren blijven de bouten een jaar goed.

Laatste reacties

coccinelli avatar
coccinelli 22-09-2000

Heel erg bedankt voor de moeite , die je gedaan hebt,ik heb toch ook wel aardig wat kookboeken,maar confijten kon ik nergens vinden, heb ze meteen bij mijn favorieten gezet. Nopu weet ik waar ik terecht kan als ik iets speciaals wil weten, nogmaals thanks. Maria/coccinelli

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten