1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Confit de Canard

Confit de Canard

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-09-2000

Ingrediënten 12 personen



  • 12 eendenbouten
  • 100 gram grof zeezout
  • 1 kg eendenvet


Verder heb je nodig




Een andere omschrijving is ingelegde eend.
Dit is een manier om in te maken anders dan wat wij gewend zijn met zuur of zout.
Nu gebeurt het met eigen vet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een dag van te voren:
Bestrooi de eendenbouten met zeezout en laat ze een nacht staan.
Spoel ze daarna grondig af en dep ze droog.

Bereidingswijze

De volgende dag:
Leg ze met het vel naar beneden in een brede pan en voeg het vet toe.
Laat ze op laag vuur 2? - 3 uur smoren (na 45 minuten moeten de bouten door het vloeibare vet bedekt zijn).
De bouten zijn gaar als er geen bloed uitkomt wanneer u erin prikt.

Serveertip

Neem de bouten uit het vet. Stop ze per vier of zes in een pot van geglazuurd aardewerk of een weckfles.
Schenk er zo veel vet over dat de bouten helemaal onder staan.
Dek de pot met cellefaan af en sluit hem goed af.
Koel en donker bewaren blijven de bouten een jaar goed.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryh


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top