1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tagliatelle met mosselen, basilicum en pijnboompitten

Tagliatelle met mosselen, basilicum en pijnboompitten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-09-2000

Ingrediënten 4 personen


300 g gekookte mosselen - 350 g tagliatelle - zout - cayennepeper - 30 g pijnboompitten - 1 ui - 50 g magere ontbijtspekblokjes - 3 dl Room Culinair - 1/2 visbouillontablet - 2 theelepels worcestersaus - 50 g geraspte belegen kaas - 2 eetlepels fijngeknipte basilicum


Verder heb je nodig


Koekepan met antikleeflaag - grote kookpot


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de tagliatelle in ruim kokend water met een snufje zout gaar (kooktijd 10-15 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking). Afgieten. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laten afkoelen. Pel en snipper de ui. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag zachtjes uit. Voeg de gesnipperde ui toe en bak het geheel nog 3 minuten op een laag vuur. Voeg de room en 1/2 bouillontablet aan het spek-uimengsel toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus op een hoog vuur 3 minuten koken, zo nu en dan roeren. Voeg een mespunt cayennepeper, de worcestersaus, de kaas, de basilicum en de mosselen toe. Even roeren en de saus direct met de gekookte tagliatelle mengen.

Serveertip

Serveer met gestoofde venkel of bleekselderij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top