1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Mosselen

Mosselen

Door: bolleken

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-09-2000

Ingrediënten 4 personen


4 kilo mosselen - 2 uien - 2 laurierblaadjes - 2 in ringen gesneden preien - peper uit de molen - 1 in plakken gesneden wortel - een paar takjes selderie - een scheutje droge witte wijn


Verder heb je nodig


Grote kookpot met deksel


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor u gaat koken moet u de mosselen eerst wassen en even nakijken. Open mosselen even onder stromend water houden, tot de mossel sluit. Blijft de schelp open, dan kunt u de mossel beter weggooien.

Bereidingswijze

Neem een zo dun mogelijke pan en de grootste hittebron van uw kooktoestel. Vaak heeft u een grote pan nodig, omdat het kookproces het beste verloopt wanneer u de pan tot de helft vult. Leg de groenten onderin de mosselpan en daarop de mosselen. Strooi er peper over en voeg een scheutje droge witte wijn toe. Deksel op de pan en als het kokende vocht opkomt, even het deksel oplichten. Dat kan wel drie keer nodig zijn. Na ongeveer acht minuten zullen alle mosselschelpen openstaan. Vervolgens kunt u de pan afgieten in een vergiet.

Serveertip

Serveren met bijvoorbeed stokbrood, sausjes, salade en frites.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top