1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Gnocci Deeg

Gnocci Deeg

Door: orphan

  • Italiaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-09-2000

Ingrediënten


1 kg. aardappelen,
150 gram bloem,
2eieren,
75 gram boter(echte),
peper & zout& nootmuskaat
knoflook-2 teentjes of 3 theelepels
2 eetlepels geraspte parmakaas


Verder heb je nodig


Knoflookpers
kaasrasp


Gnoccischelpen van aardappels, volgens oud Italiaans recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen, knoflook uitpersen,kaas raspen

Bereidingswijze

Aardappelen koken en pureren,de bloem bijvoegen,even doorroeren,dan de eieren toevoegen.en doorroeren, nu de knoflook en de kaas, en naar smaak peper-zout en nootmuskaat toevoegen.
dit alles tot een soepel deeg kneden.
van het deeg vingerdikke staafjes rollen, en kleine stukjes afsnijden.
hiervan met duim en wijsvinger schelpjes vormen. in een pan water aan de kook houden, schelpjes erin laten zakken en wachten tot ze boven komen drijven.
deze gnocci is klaar om direct te eten.

Serveertip

Serveren met een goed gevulde saus, of koud in een salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top