Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Noorse Wafels

Noorse Wafels

Door: mimi_h

  • Scandinavisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-09-2000

Ingrediënten


2 eieren, 1,5 dl suiker, 1 pakje vanillesuiker (plm. 15 gram), 1 tl bakpoeder, beetje kaneel of kardemom, 2 tl aardappelmeel, klein bekertje zure room, 4 dl melk, beetje water, 500 g bloem


Verder heb je nodig


"hartjes"-wafelijzer


Een luxere versie van de Noorse hartjeswafels

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de eieren met de suiker. Voeg de overige ingredienten toe. Melk en bloem afwisselen beetje bij beetje toevoegen tot een iets dikker beslag dan pannenkoekenbeslag. Eventueel een beetje water toevoegen. Een beetje olie toevoegen aan het beslag om plakken te voorkomen.
Hoe meer zure room je toevoegt aan dit beslag, hoe knapperiger de wafels worden.

Serveertip

Heerlijk met jam en slagroom of zure room of marscapone.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mimi_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top