3/4 l vanilleroomijs
3/4 cake van 500gr
4 el sinaasappellikeur
5 eiwitten
250 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
2 sinaasappels
Mmmmmmm, lekker !
Zorg ervoor dat het ijs door en door hard en koud is.
Snijd de cake in de lengte in 6 plakken en besprenkel ze met de likeur. doe de eiwitten in een kom en zet deze in een grote pan heet water. klop de eiwitten stijf, dik en glanzend. voeg geleidelijk de suiker en de vanillesuiker toe. haal de kom uit de pan en blijf kloppen tot het eiwitschuim koud is. schil de sinaasappels en verwijder zorgvuldig al het wit. snij ze in dunne plakjes en wip de pitten eruit. leg een plak cake op een ovenvaste schaal, leg het ijs erop en de plakken sinaasappel. bedek het ijs aan alle kanten met cake en bestrijk deze met het eiwitschuim. maak hier en daar wat pieken. schuif de schaal in een voorverwarmde oven op 250 graden. laat het eiwitschuim een kleurtje krijgen. (of zet het onder een voorverwarmde grill en laat de bovenkant lichtbruin worden.)
hij mag niet langer dan 4 minuten in de oven of onder de grill staan !
Variatie: neem een andere smaak roomijs, bv vruchtenroomijs. neem ipv sinaasappels een andere vrucht, bv mango, ananas, mandarijntjes enz. ook kunt u wat cognac of rum verwarmen en aansteken en deze drank al brandende over de omelette schenken. serveer de omelette al brandende.