1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella

Paella

Door: wenfraan

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-09-2000

Ingrediënten 4 personen


Twee tenen knoflook, olijfolie,1 tomaat, saffraan, paella kruiden, peper en zout, visbouillon(blokje), kipfilet,paprika, diepvriessperciebonen, doperwten, rijst, plakjes chorizo,rivierkreeftjes (AH), gebakken kabeljauwfilet,


Verder heb je nodig


Een pan, een roerijzer, lekkere trek,
tijdens het bereiden een goed glas wijn


Op een eenvoudige en snelle wijze toch een lekkere paella op tafel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijden van paprika,tomaat,en de gebakken kabeljauwfilet in hapklare brokken (gebakken kabeljauwfilet bij de viskraam kopen), kip ( deze als laatste snijden omrede kruisbesmetting.

Bereidingswijze

Olijfolie in een goede koekepan (gietalumi-nium) verhitten en de knoflook erbij, let op de knoflook niet bruin daar deze dan bitter wordt. Kipbrokken ebij en aangaren. Hierna de diepvries sperciebonen en doperwten als deze ook diepvries zijn. De rijst in de koekepan lichtjes bakken (niet bruinen !!).
De visbouillon toevoegen en vocht toevoegen dusdanig dat rijst nog niet volledig onder staat. Saffraan en Paella kruiden toevoegen en de peper en zout. Als de rijst bijna gaar is dan de chorizo, rivierkreeftjes, paprika en kabeljauwfilet toevoegen en heet laten worden. Evt. afdekken met deksel. Op het laatst de tomaat in schijfjes erbij. Natuurlijk kunnen er ook nog olijven bij naar smaak.

Serveertip

Om de paella pittiger te maken evt. spaanse pepertjes. Overbodig om te zeggen dat een goede Spaanse wijn erbij hoort. Overigens behoort tijdens de bereiding van de Paella een glas wijn op het aanreht te staan voor de kok.Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wenfraan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top