1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. gehaktballen in tomatensaus

gehaktballen in tomatensaus

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2000

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels olijfolie
500 gram gehakt halfom
1 ei
1 gesnipperd sjalotje
peper, zout, nootmuskaat, (verse)oregano, (verse)basilicum, (verse)tijm naar smaak
100 gram gekookte fijngeprakte aardappelen
2 dikke uien in grove stukken
4 teentjes knoflook, gesnipperd
1 eetlepel bloem
2 grote vleestomaten, ontveld en in blokjes
2 rode paprika?s in reepjes
Halve liter bouillon (evt. van tablet)
klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel milde paprikapoeder en een mespunt scherpe paprikapoeder of cayennepeper
1 glas rode wijn.




Verder heb je nodig


Hapjespan, keukenzeefje


Absolute topper in mijn gezin (vooral op zaterdag)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vorm van het gehakt, ei, geprakte aardappel, sjalot en de kruiden stevige gehaktballen ter grootte van een pingpongbal.

Bereidingswijze

Bak de ballen in de olijfolie aan alle kanten bruin.
Haal ze uit de pan en fruit de ui en de knoflook. Strooi er de bloem door het zeefje overheen en laat op een zacht vuur al roerend zachtjes garen. Voeg het paprikapoeder en de tomatenpuree toe, draai het vuur hoog en giet de bouillon al roerend geleidelijk erbij tot er een gebonden saus ontstaat.
Voeg de rode wijn, tomatenblokjes en paprikareepjes toe leg een deksel op de pan en laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen.
Maak af op smaak met peper en zout.

Serveertip

Lekker met chiabatta (besmeerd met zoute boter) en kropsla



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianne_en


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianne_en
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top