Norfolk Scone

  • Engels, Banket
  • 20-30 min.

Lekker gebak, maar wel direct na het bakken opeten als het nog lekker warm is

Deel dit recept

Ingrediënten
450 zelfrijzend bakmeel
5 ml (1 eetl.) zout
150 g boter
2 geklutste eieren
175 ml melk
125 g krenten
2,5 ml (? theel.) geraspte nootmuskaat
75g bruine basterdsuiker
25 g rietsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zeef de bloem en het zout. Doe 100 gram van de boter erbij, snijd deze met 2 messen door de bloem en wrijf de boter met koele handen door de bloem tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt. Meng het met de melk en eieren tot een zacht deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
Kneed elk stuk deeg luchtigjes op een met bloem bestoven werkplek. Rol ze vervolgens uit tot een ronde plak van 20 cm doorsnee en ongeveer 2 cm dik.
Leg 1 plak deeg op de ingevette bakplaat. Smeer de rest van de boter erover. Meng de rozijnen, nootmuskaat en basterdsuiker en verdeel deze gelijkmatig over het deeg. Leg de 2e plak deeg erover en druk deze licht aan. Snij de bovenlaag in 8 gelijke punten (niet helemaal tot de vulling snijden). Bestrijk de bovenkant met melk en bestooi met de rietsuiker.
Bak de scone in de oven op 200?aC/gasstand 6 voor ongeveer 35-40 minuten.
Direct opdienen met boter.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mimi_h avatar
mimi_h

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten