1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Hazelnoot En Wortelcake

Hazelnoot En Wortelcake

  • Engels, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-09-2000

Ingrediënten


225 gr. wortelen
3 grote eieren, gescheiden
125 gr. suiker
125 gr. zeer fijn gehakte hazelnoten
2 theel. fijn geraspte citroen- of sinaasappelschil
50 gr. bloem
? theel. bakpoeder



Lekkere sappige cake

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kooktijd: 40-45 min.
Oven: 180?C, gasstand 4.
Cakevorm invetten. De wortelen schoonmaken en raspen. Weeg ze opnieuw. Het moet ongeveer 125 gr. wegen.
De eidooiers met de suiker wit en romig mixen.
De wortelen, hazelnoten en citroen- of sinaasappelschil toevoegen. De bloem en bakpoeder zeven en voorzichtig erdoor scheppen. Eiwitten stijf slaan en voorzichtig door het beslag scheppen. Beslag in vorm doen en in de oven bakken.
Een paar minuten na het bakken in de vorm laten, dan omkeren op rooster om af te koelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mimi_h


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mimi_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top