abrikozenrijst

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.

Lekker toetje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr gedroogde abrikozen, geweekt in 4 kopjes water

75 gr suiker

1 eetlepel aardappelmeel

1 eetlepel water

1 citroen

200 gr rijst

8 dl water

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Water in pan, koken. Gewassen rijst erin, dun stukje citroenschil erbij. Roer tot water kookt, met deksel op klein pitje (eventueel op plaatje) circa 1 uur koken.


Abrikozen in weekwater opkoken, op laag vuur in 15 minuten gaarkoken. Met schuimspaan uit pan op bord.


Papje van aardappelmeel, abrikozennat aan de kook brengen, papje al roerend erbij. Roeren tot het er doorschijnend uitziet.


Citroensap bij abrikozennat, suiker erdoor, gas uit, abrikozen in pan.


Als de rijst gaar is: citroenschil eruit, gas uit, abrikozen bij rijst, door elkaar scheppen (eventueel citroensap of suiker erdoor).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mimi_h avatar
mimi_h

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten