Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hemelse Modder

Hemelse Modder

Door: kroeltje

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-09-2000

Ingrediënten 4 personen


25 gr boter
200-250 g chocolade
melk
3 eieren
75 g suiker
1/4 l slagroom
(scheutje Grand Marnier of Rum)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Au Bain Marie: Smelt de boter en voeg daar de chocolade in stukjes aan toe. Klein scheutje melk erbij en goed doorroeren Scheutje voor scheutje melk erbij tot je een vloeibare massa krijgt. (Scheutje drank erbij) Spits ondertussen de eieren. Voeg bij de eidooiers de suiker en roer dit schuimig. Voeg de dooiers toe aan de chocolademassa. Klop het eiwit stijf. Klop vervolgens de slagroom stijf. (apart) Laat de chocolademassa afkoelen totdat het niet meer warm aanvoelt. Meng nu het eiwit en de slagroom erdoor. Zo te eten als vla of na een nacht in de koelkast als pudding.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kroeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top