1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Coupe Dame Blanche

Coupe Dame Blanche

Door: kroeltje

  • Nederlands, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-09-2000

Ingrediënten 4 personen


1/2 l roomijs
1/4 l slagroom
100 g bittere chocolade
20 g boter
4 el melk
1 el poedersuiker



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze zachtjes au bain marie. Snij de boter in stukjes en voeg deze toe. Roer de boter goed door de chocolade. Als het megsel goed homogeen is, meng de poedersuiker met de melk en voeg dit mengsel ook bij de chocolade. Laat de saus in de bain marie tot vlak voor het serveren. Klop de slagroom met wat suiker stijf. Doe in een coupe een bal roomijs, spuit er met een spuitzak een toef slagroom op. Doe de chocoladesaus in een kannetje zodat een ieder ervan kan nemen zoveel men belieft



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kroeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top