1. Home
  2. Recepten
  3. Rode veloute

Rode veloute

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2000

Ingrediënten 4 personen


600 g wortelen, 1 aardappel, 1 kleine rode paprika, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 100 ml tomatenpuree, mespuntje kristalsuiker, 1 koffielepeltje harissa (puree op basis v. Spaanse peper), 1,5 l kippenbouillon, laurier, takje tijm, peper, zout, peterselie, boter of olijfolie


Verder heb je nodig


Mixer


Fluwelig soepje op basis van wortelen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de wortelen en snij ze in tamelijk grote schijfjes. Schil de aardappel en snij hem in stukken. Schil de ui en snipper hem fijn. Schil de knoflook en snij hem in stukjes. Ontdoe de paprika van zaadjes en zaadlijst. Hak de peterselie fijn.

Bereidingswijze

Laat de ui lichtjes bruinen in de vetstof. Voeg de wortelen, aardappel, paprika en look toe en laat even stoven. Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg de tomatenpuree, harissa, tijm, het laurierblad, en een mespuntje suiker toe. Laat ca. 3/4 uur zachtjes koken. Verwijder het laurierblad en het tijmsteeltje. Mix de soep. Breng eventueel op smaak met peper en/of zout. Dien op met gehakte peterselie.

Serveertip

Serveer de soep met gebakken broodcroutons.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chris1_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chris1_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top