1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Hartige Geitenkaas/Appeltaart Met Tomaten En Rozemarijn

Hartige Geitenkaas/Appeltaart Met Tomaten En Rozemarijn

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-09-2000

Ingrediënten 4 personen


2 a 3 Granny Smiths. 5 Tomaten (niet overrijp). 1 pak Bladerdeeg. 5 teentjes Knoflook. 1 grote verse Rode Ui. 1 pakje verse Rozemarijn. ? 200 gr Geitenkaas (feta, chevre). Olijfolie. Peper. 1 bakje Walnoten.


Verder heb je nodig


Middelgrote ovenschotel met niet al te lage randen. Oven op 180 graden


Een aparte combinatie van gerechten die bij elkaar een bijzonder lekkere hartige taart maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi de bladerdeeg en rol uit, laat dan even rusten. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de appels in kleine stukken. Snijd de tomaten in stukken. Snijd de knoflook in stukken.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de ui. Voeg de appels, knoflook, rozemarijn en flink wat peper toe. Laat het geheel sudderen tot de appels bruin worden. Niet langer, ze moeten nog doorbakken in de oven. Zet het vuur af en voeg tomaten toe. Verkruimel hierboven de fetakaas en meng de walnoten erdoor.
Vet de ovenschotel in met olijfolie en bekleed deze met bladerdeeg. Voeg het appel/tomaten/fetamengsel toe. Mocht je nog wat bladerdeeg overhebben, kan je hiervan een paar reepjes bovenop de taart leggen.
Bak dit geheel 30 minuten of tot het deeg goudbruin en gaar is.

Serveertip

Lekker met een fruitige rode wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heresannie_too


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heresannie_too
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top