Ali Pasa Kebabi

  • Turks, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-09-2000

HARTIGE FLAPJES


Deze Turkse flapjes met een vleesvulling worden meestal met 'borek hamuru'
( borek deeg, yufka) gemaakt, maar bladerdeeg is een goede vervanging

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 50 gr. boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 350 gr. lamsvlees, fijngehakt
  • 2 tomaten gepeld en in blokjes
  • 2dl. lamsbouillon
  • mespunt all spice
  • mespunt gemberpoeder
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 350 gr. bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 15 gr. sesamzaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

    1. Fruit de ui 5 min. in boter

    2. Voeg het vlees, de tomaten, het bouillon, de peterselie, de all spice, de gember en peper en zout toe en laat alles samen onder een deksel 30 minuten zachtjes koken.Laat het mengsel afkoelen.

    3. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dunne lap en verdeel het in rechthoeken van 4 op 15 cm.

    4. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei. Leg in het midden van elk stukje deeg een lepel van de vulling.

    5. Vouw het deeg over de vulling in de vorm van een driehoek.

    6. Bestrijk de driehoeken met ei, bestrooi ze met de sesamzaadjes en bak ze in 20-30 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

Serveertip

Geef er groene sla bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten