Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. De enige echte overbekende Portugese roomtaartjes

De enige echte overbekende Portugese roomtaartjes

Door: oleebolleken

  • Portugees, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-09-2000

Ingrediënten 6 personen


Voor ongeveer 20 stuks : 500 gr diepgevroren bladerdeeg - 8 eierdooiers - 100 gr suiker - 1/2 tl geraspte citroenschil - 4 dl room - 1 afgestreken el tarwebloem - 1 el poedersuiker - 1 el kaneelpoeder


Verder heb je nodig


20 bakvormpjes met een doorsnede van 5 cm

De enige echte overbekende Portugese roomtaartjes
De enige echte overbekende Portugese roomtaartjes

"Pasteis de nata" of "Pasteis de Belem", naar de wijk van Lissabon waar ze eeuwen geleden werden ontdekt in het klooster van Jeronimo.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het bladerdeeg laten ontdooien.

Bereidingswijze

Snijd het bladerdeeg in repen van 3 cm lengte en een halve centimeter breedte. Rol deze stroken op - niet te strak en niet te los - en leg ze in de ingevette bakvormpjes. Druk nu met een natgemaakte vinger een holletje in het deeg in de bakvormpjes. Klop de eierdooiers schuimig. Roer in een pan de room, de suiker en de geraspte citroenschil door elkaar en voeg door een zeef het geklopte eigeel toe. Verwarm het mengsel op een laag vuur en roer er dan een eetlepel bloem doorheen. Goed roeren, het mengsel moet wat minder vloeibaar worden. Laat het mengsel nog 3 minuten koken en neem dan de pan van het vuur. Vul ieder vormpje met wat van het mengsel als dit enigszins is afgekoeld. Verwarm de oven voor op 250? C. Bak de vormpjes tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de oven, ontvorm ze en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Serveertip

Strooi er poedersuiker vermengd met kaneelpoeder over als ze afgekoeld zijn. Serveer op kamertemperatuur.



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top