Appelflappen met sesamzaad

  • Internationaal, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-09-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el sesamzaad;
3 handappels;
bloem (om te bestuiven);
1 l plantaardige olie;
1/2 l sesamolie;
100 suiker;

2 eieren;
40 g bloem;
40 maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok; koekepan;
water met ijsblokjes

Bereidingswijze

Schil de appels en haal met een appelboor de klokhuizen eruit. Snij van de appels niet al te dikke plakken en bestuif ze met wat bloem.
Maak een koekepan heet, doe er de sesamzaadjes in, en leg er een deksel op. Draai na 1 minuut het vuur uit, en strooi de sesamzaadjes op een schaal om af te koelen.
Maak een beslag van de eieren, bloem en maizena, en voeg alleen als het echt te dik is een heel klein beetje water toe.
Giet de twee olies in de wok, verhit het en haal 2 of 3 plakken appel door het beslag. Bak ze 1 minuut en leg ze op papier. Bak de volgende plakken op dezelfde wijze.
Maak de olie wat heter, doe steeds een paar plakken in de olie terug en bak ze tot ze bruin zijn. Dit om ze extra knapperig te krijgen.
Als alle beignets gebakken zijn, giet dan de olie uit de wok, op 2 lepels na. Doe er de suiker in, en laat het lichtbruin worden.
Wentel de beignets snel door de caramel en bestrooi ze meteen met sesamzaad.
Dompel ze meteen in het ijskoude water om de caramel te laten stollen.

Serveertip

Op dezelfde manier kun je ook goed uitgelekte ananas verwerken!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten