1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Gehaktbrood

Gehaktbrood

Door: het_kay_goei_zjefke

  • Grieks, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-09-2000

Ingrediënten


1 kg Gehakt half om half.
Giroskruiden
500gr Champignons
klein potje Olijven
2 Paprika
1 ei
100 gr bloem


Verder heb je nodig


Lange cakevorm,
mengschaal,
snijplank,
mes,
oven.


Koud gehakt voor op brood of bij een koudbuffet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Paprika's fijn snijden , champignons 1 keer doorsnijden.
Laat de olijven uitlekken.

Bereidingswijze

Gehakt mengen met het ei en de bloem in de mengschaal
De paprikasnipper, champignons, de hele olijven en de giroskruiden toevoegen.
Nu alles in de cakevorm scheppen en goed stevig aandrukken.
Waarschijnlijk kan niet alles in een keer in de cakevorm, maar je kun ook 2 vormen gebruiken.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Zet het gehakt in de oven voor ca. 15 a 20 minuten.
Laat na afloop het gehaktbrood afkoelen tot dat het lauw is, haal het dan pas uit de vorm en laat het in de koelkast verder afkoelen.

Serveertip

Snijd van het gehaktbrood plakken van ca. 1 cm.
leg alle plakken op een schaal en leg er wat olijven en mintblad bij voor de sier.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van het_kay_goei_zjefke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top