1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Baamieh

Baamieh

Door: mcl

  • Aziatisch, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2000

Ingrediënten 4 personen


125 gram bloem, 2-3 eetlepels rozewater,
3 eieren,
200 gram suiker,
zonnebloemolie (4-5 lepels_


Verder heb je nodig


- slagroomspuit


Dit is een zoet Iraans recept voor tussendoor of voor toetje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een pannetje olie met een glas water en 2 eetlepels suiker mengen en aan de kook brengen. De bloem toevoegen en goed mengen. Als de mix dikker wordt van de warmtebron halen. Af laten koelen en eiren toevoegen tot een gladde mix ontstaat. Olie in een bakpan heet laten worden (zorg dat de olie echt heet is!) en de mix door de slagroomspuit in de pan doen, waarbij je bolletjes met een diameter van ongeveer 3 cm maakt. aan beide kanten goed bakken. Meng de rest van de suiker met rozewater en een glas water. Verwarmen tot het kookt en de siroop dikker wordt. Van de warmtebron af halen. Baamieh 5 minuten in de siroop leggen alvorens te serveren.

Serveertip

Lekker bij koffie of thee en voor toetje. De meeste kinderen vinden dit erg lekker omdat het zoet is en een beetje op poffertjes lijkt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mcl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top