1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaans Gevulde Kip

Italiaans Gevulde Kip

Door: mkooistra

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-09-2000

Ingrediënten 4 personen


* 2 uien
* 7 el (olijf)olie
* 125 gr droogkokende rijst
* 125 gr rauwe ham
* 80 gr geraspte parmezaanse kaas
* 2 el tomatenpuree
* 2 tl oregano
* paprikapoeder
* 4 tenen knoflook
* 4 takjes peterselie
* zout, peper
* 1 grote kip (1200 gr)
* 50 gr boter/margarine


Verder heb je nodig


Grote braadpan
coctailprikkers


Een zeer smaakvol gerecht, waar ik al heel wat succes mee heb geboekt. Niet bepaald calorie-arm!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de gesnipperde uien 3 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie. Voeg de rijst toe en dit al roerend 2 minuten bakken.

Voeg 2,5 dl water toe. De rijst in ongeveer 15 minuten gaar laten koken en laat het vocht verdampen.

Intussen de ham heel fijn snipperen.

De pan van het vuur af halen en voeg toe aan de rijst; ham, kaas, tomatenpuree, oregano, 2 tl paprikapoeder, uitgeperste knoflook, fijngeknipte peterselie. Door elkaar roeren en op smaak brengen met zout en peper.

Mengsel af laten koelen. Maak de buikholte van de kip schoon en dep droog met keukenpapier. Vul de buikholte met het rijstmengsel en maak het dicht met de coctailprikkers.

Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Wrijf de kip rondom in met zout, peper en paprikapoeder.

Boter en olie verhitten en bak de kip hierin rondom bruin.

Braad de kip met de deksel op de pan gaar in ongeveer 1 uur. Tussendoor regelmatig bedruipen met het eigen braadvocht.

Serveertip

Het is wel zo handig om een wildschaar of anders een goed mes te gebruiken bij het aansnijden.
Natuurlijk doe je dit pas aan tafel!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mkooistra
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top