De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

    De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

    De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

  • De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

    De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

    De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

  • De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

    De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

    De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

  • De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

    De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

    De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

De allerlekkerste stamppot rauwe andijvie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1,5 kg Eigenheimers (of een andere bloemige aardappel)
- 800 gram rauwe, gewassen en in reepjes gesneden andijvie.
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 2 dl warme melk (om de stamppot wat smeu?ger te maken)
- 300 gram pittige geraspte kaas (Cantenaar is lekker)
- mosterd
- nootmuskaat
- peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 829,49 kcal
Koolhydraten 76,00 g
Eiwitten 45,33 g
Vetten 35,84 g
Benodigdheden
- De grootste kookpan die je hebt.
- Pureestamper.
- koekepannetje voor de spekreepjes.

Voorbereiding

Aardappels schillen en de andijvie goed wassen.

Bereidingswijze

Aardappels koken en daarna afgieten en fijnstampen. Het kookvocht kan evt. ook gebruikt worden om de stamppot wat smeu?ger te maken als je geen melk wilt gebruiken. Ondertussen de spekjes uitbakken en samen met het bakvocht, de andijvie en de kaas door de aardappelen roeren. Vervolgens de hele stamppot op smaak brengen met mosterd, nootmuskaat, peper en zout.

Serveertip

Lekker met speklappen of een echte Hemaworst.
I.p.v. de spekjes zijn geroosterde cashewnoten of pinda's ook heerlijk om er aan toe te voegen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mikevanleeuwen avatar
mikevanleeuwen

Doorsturen

Home Recepten