
- 1,5 kg Eigenheimers (of een andere bloemige aardappel)
- 800 gram rauwe, gewassen en in reepjes gesneden andijvie.
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 2 dl warme melk (om de stamppot wat smeu?ger te maken)
- 300 gram pittige geraspte kaas (Cantenaar is lekker)
- mosterd
- nootmuskaat
- peper en zout
- De grootste kookpan die je hebt.
- Pureestamper.
- koekepannetje voor de spekreepjes.
Aardappels schillen en de andijvie goed wassen.
Aardappels koken en daarna afgieten en fijnstampen. Het kookvocht kan evt. ook gebruikt worden om de stamppot wat smeu?ger te maken als je geen melk wilt gebruiken. Ondertussen de spekjes uitbakken en samen met het bakvocht, de andijvie en de kaas door de aardappelen roeren. Vervolgens de hele stamppot op smaak brengen met mosterd, nootmuskaat, peper en zout.
Lekker met speklappen of een echte Hemaworst.
I.p.v. de spekjes zijn geroosterde cashewnoten of pinda's ook heerlijk om er aan toe te voegen.
Barryskulinairekeuken 16-11-2019
Ik doe meestal stamppot met boerenkool
Lucies 05-07-2018
Vanavond gemaakt; hij is héérlijk smeuig! Door de geraspte pittige kaas ook lekker 'kazig'!