1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

Door: mikevanleeuwen

De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie
De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie
De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie
De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie
De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie
De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie
De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie
De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie
  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2000

De allerlekkerste stamppot rauwe andijvie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


- 1,5 kg Eigenheimers (of een andere bloemige aardappel)
- 800 gram rauwe, gewassen en in reepjes gesneden andijvie.
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 2 dl warme melk (om de stamppot wat smeu?ger te maken)
- 300 gram pittige geraspte kaas (Cantenaar is lekker)
- mosterd
- nootmuskaat
- peper en zout


Verder heb je nodig


- De grootste kookpan die je hebt.
- Pureestamper.
- koekepannetje voor de spekreepjes.


Voorbereiding

Aardappels schillen en de andijvie goed wassen.

Bereidingswijze

Aardappels koken en daarna afgieten en fijnstampen. Het kookvocht kan evt. ook gebruikt worden om de stamppot wat smeu?ger te maken als je geen melk wilt gebruiken. Ondertussen de spekjes uitbakken en samen met het bakvocht, de andijvie en de kaas door de aardappelen roeren. Vervolgens de hele stamppot op smaak brengen met mosterd, nootmuskaat, peper en zout.

Serveertip

Lekker met speklappen of een echte Hemaworst.
I.p.v. de spekjes zijn geroosterde cashewnoten of pinda's ook heerlijk om er aan toe te voegen.



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mikevanleeuwen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top