Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Garnalen
  6. inktvis en garnalen in knoflookolie

inktvis en garnalen in knoflookolie

Door: mikevanleeuwen

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-09-2000

Ingrediënten 2 personen


- 4 Pijlinktvisjes (schoongemaakt)
- 8 Scampi's (zonder schaal)
- Olijfolie (5 a 6 eetlepels)
- Verse knoflook (2 teentjes)
- Lente-ui (2)
- Verse rode peper (1 a 2)
- Peper en zout


Verder heb je nodig


- Koekepan met een stevige bodem
- Spatel


Voorgerecht van pijlinktvis en scampi's, gebakken in olijfolie met knoflook en rode peper.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de inktvis schoon of kijk de visboer even lief aan. Vaak kan je de inktvis al schoongemaakt kopen. Even afspoelen en vervolgens de inktvis in ringen snijden. Daarna even laten uitlekken op keukenpapier.
Dan de scampi's pellen en in de lengte doorsnijden tot aan de staart; dat geeft een mooi krullend effect bij het bakken.
Daarna de knoflook en de rode peper schoonmaken. Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de pepers, tenzij je het gerecht echt pittig wilt maken. Snij de pepers vervolgens in flinterdunne reepjes.
Snijd de lente-ui in grove stukken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en voeg de rode peper toe. Dit is om een beetje "de brand" uit de peper te halen. Vervolgens doe je de inktvis en de garnalen in de pan en perst de knoflook erbij. Ook de lente-ui mag erbij. Even een paar minuutjes op een hoog vuur roerbakken en op smaak brengen met peper en zout. Op voorverwarmde borden serveren. Eet smakelijk.

Serveertip

Dit is ook lekker op wat verschillende soorten sla. Wat verse slablaadjes op een bord, de gebakken inktvis en garnalen er op en een klein beetje van de bakolie als dressing.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mikevanleeuwen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top