Wildzwijnfilet Met Gemengde Paddestoelen

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.

vlees van wildzwijn moet, net als varkensvlees, altijd door en door gaar worden, dit in tegenstelling tot vlees van ander wild dat naar smaak ook rood of rose kan worden gebakken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
25 g boter, 2 wildzwijnfilet, zout, peper, 2 sjalotjes, fijngesneden, 250 g gemengde paddestoelen (cantharellen, oesterzwammen en shiitake) in brede repen, verse tijm, 1 dl creme fraiche, citroensap, 1 el fijngesneden peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

boter in ruime koekepan verhitten en wildzwijnfilets hierin aan elke kant 6 min bakken, filets uit de pan nemen en met zout en peper bestrooien en onder alufolie warmhouden.

Bereidingswijze

in achtergebleven bakvet sjalotjes 5 min zachtjes bakken, paddestoelen en tijm toevoegen en 4 min al omscheppend bakken tot het vocht verdampt is, creme fraiche toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en citroensap, filets op borden leggen en paddestoelen erbij scheppen, met peterselie bestrooien.

Serveertip

lekker met tagliatelle

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mauritsenole92 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten