Wildzwijnfilet Met Gemengde Paddestoelen
- Belgisch, Feestmaaltijd
- 10-20 min.
vlees van wildzwijn moet, net als varkensvlees, altijd door en door gaar worden, dit in tegenstelling tot vlees van ander wild dat naar smaak ook rood of rose kan worden gebakken.
Ingrediënten 2 personen
25 g boter, 2 wildzwijnfilet, zout, peper, 2 sjalotjes, fijngesneden, 250 g gemengde paddestoelen (cantharellen, oesterzwammen en shiitake) in brede repen, verse tijm, 1 dl creme fraiche, citroensap, 1 el fijngesneden peterselieVoorbereiding
boter in ruime koekepan verhitten en wildzwijnfilets hierin aan elke kant 6 min bakken, filets uit de pan nemen en met zout en peper bestrooien en onder alufolie warmhouden.
Bereidingswijze
in achtergebleven bakvet sjalotjes 5 min zachtjes bakken, paddestoelen en tijm toevoegen en 4 min al omscheppend bakken tot het vocht verdampt is, creme fraiche toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en citroensap, filets op borden leggen en paddestoelen erbij scheppen, met peterselie bestrooien.
Serveertip
lekker met tagliatelle