Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Wildzwijnfilet Met Gemengde Paddestoelen

Wildzwijnfilet Met Gemengde Paddestoelen

Door: mauritsenole92

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-09-2000

Ingrediënten 2 personen


25 g boter, 2 wildzwijnfilet, zout, peper, 2 sjalotjes, fijngesneden, 250 g gemengde paddestoelen (cantharellen, oesterzwammen en shiitake) in brede repen, verse tijm, 1 dl creme fraiche, citroensap, 1 el fijngesneden peterselie



Vlees van wildzwijn moet, net als varkensvlees, altijd door en door gaar worden, dit in tegenstelling tot vlees van ander wild dat naar smaak ook rood of rose kan worden gebakken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boter in ruime koekepan verhitten en wildzwijnfilets hierin aan elke kant 6 min bakken, filets uit de pan nemen en met zout en peper bestrooien en onder alufolie warmhouden.

Bereidingswijze

In achtergebleven bakvet sjalotjes 5 min zachtjes bakken, paddestoelen en tijm toevoegen en 4 min al omscheppend bakken tot het vocht verdampt is, creme fraiche toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en citroensap, filets op borden leggen en paddestoelen erbij scheppen, met peterselie bestrooien.

Serveertip

Lekker met tagliatelle



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top